Pretraži ovaj blog

ponedjeljak, 18. listopada 2021.

IMA LI KO DA ZAUSTAVI "SEOSKOG LOLU", PRIJE NEGO BUDE KASNO?


 

„Mile iz Laktaša“, poznat i kao lider SNSD-a, te povremeni član Predsjedništva BiH je stvarno talantovan političar. Zna čovjek!

Njemu ne treba ni vlast, ali ni opozicija. Mile je to sve zajedno i još ponešto! U paketu...

Niko tako dobro i temeljito ne radi na urušavanju ugleda institucija entiteta RS, kao to što radi Milorad Dodik, sve busajući se u prsa junačka i u glumeći „seoskog lolu“,  na svakom koraku. 

On je "čovjek od riječi"...


Ne treba niko, pa ni opozicija - nešto posebno „razvaljivati Dodika“, jer to Mile najbolje uradi - sam sebi! Ako neće sebi, pa kome će drugom? Zna Mile „prioritete“. Use, nase i podase!

Svađa se sa svima i sve čini da u javnosti bude doživljen - prvo kao politički, a sada i kao stvarni klaun –egzibicionista. Željan pažnje. Cike i vike, bez nekog posebnog razloga...

Ono od čega pristojan svijet zazire, Dodik ističe kao njegovu najveću vrlinu. Bahat je i isključiv. Misli da još pri tome smiješan i da može udariti na bilo koga, bez nekih većih posljedica. 

 

Svođenje institucije Predsjedništva na kafanu, žalosna je posljednja faza političara-pajaca u koju Dodik uvodi samog sebe, vjerujući da na taj način nekom prkosi ili se inati.

Na kraju, najveću štetu nanosi baš sebi, ali i institucijama koje kao predstavlja i zastupa.

Ukoliko nekome do sada nije bilo jasno ko je Dodik i šta on zapravo želi, nakon kafanske pijanke u Predsjedništvu više niko ne može reći da nije znao ili da mu se činilo drugačije.

Ta seoska lola, ne samo da ruši vlastiti ugled, već svojim ponašanjem na ivici normalnog i očekivanog u stvarnom životu ucjenjuje cijelu državu i sve njene stanovnike, bez obzira na nacionalnost!

Samo zato jer mu se može. Jer je izgradio kvazi-sistem na kome bi mu pozavidio i bjeloriski diktator Aleksandar Lukašenko.

Okružio se ekipom sebi sličnih egzibicionita, koji ga tapštu i učestvuju u njegovim „performansima“.

I njima je jasno da je „car gol“, ali se i dalje pragmatično nastavljaju diviti Dodikovom „novom ruhu“.

Uz harmoniku, rakiju i „pesme“...

I sve tako, dok Mile „ne otpeva svoje“, a to je trenutak, koji se – izgleda - primiče velikom brzinom.

Dodik je došao do kraja puta. Pijanka u Predsjedništvu je njegov zadnji farsični čin, prije nego što se stvari potpuno otmu kontroli.

Ima li neko ko će to seoskoj loli pokazati mjesto, koje ga spada?  

 


  

Nema komentara:

Objavi komentar

KORUPCIJA U BIH: DA LI JE SVE "NA PUTU ZA HONDURAS"?

  Kakva je to Država u kojoj postoji čak i načelna šansa da bi neki visoki policijski zvaničnici mogli učestvovati u obezbjedjivanju i čuv...