Pretraži ovaj blog

ponedjeljak, 1. kolovoza 2022.

"BIZON" SE ZALETIO, PA "PRIZNAO" ACI: GLUP SAM, AL' IZVINI!

 

Nema šta neće pripadnici „sluganske garde“ predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, uraditi za svog šefa. Državnog, stranačkog i životnog.

Pa i javno priznati da su glupi i još se pri tome izviniti Vučiću, jer su mu napravili velike probleme. Kaže, da se šalio, praktički citirajući od-slova-do-slova iste „argumente“, koje Rusija koristi za opravdavanje svoje „specijalne opracije“ u Ukrajini!?  

Glavni lik ove tragikomedije je političar, advokat i medijska „posvuduša“ umočena u sve hibridne medijske projekte i ratove u Srbiji i Balkanu - Vladimir Đukanović...poznat i po nimalo suptilnom nadimku – „Bizon“.

Elem, „Đuka“ (kako ga od milja zove i sam Vučić) sjeo je za računar ili uzeo u ruke pametni telefon i „urbi et orbi“ poručio kako mu se "čini da će Srbija biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana" i da bi "voleo da greši". E, sad' to što je telefon „pametan“ ne znači da je onaj koji ga koristi isti takav! Nikako...na kraju krajeva i sam Bizon je skrušeno prizano vlastitu glupost, jer mu se, kaže – „omaklo“. 

 

A „omaklo“ mu se baš na dan kada je Vučić ponešto uvijeno, ali ipak itekako jasno zaprijetio da će ratovati na Kosovu, te da će „Srbija pobediti“. Baš tada je Đuka našao inspiraciju u ruskoj državnoj propagandi o nekakvoj denacifikaciji Ukrajine i to na način da ne ostane „kamen na kemenu“. Strategija „vatrenog zida“.

Region je jako dobro razumio poruku Đukanovića, kao i činjenicu da je došla iz glave jednog od ljudi u koga Vučića ima jako veliko povjerenje i koji ne bi tek tako olako „laprdao“ o „denacifikaciji Balkana“ bez znanja ili čak odobrenja „šefa“ – lično.

Uostalom za baš on (Bizon) nije izabran da „upravlja“ najvećim aferama Vučićeve vlasti: „Jovanjica“ – najveća farma marihuane u Evropi i afera „Hrkalović“ sa direktinim vezama mafije i države.  

Jasno je da je kasnije „izvinjenje“ uz prigodno tablodino prizanje vlastite gluposti, samo jedna mala farsična epizoda i ništa više, jer je završena hibridna operacija u danu velikih tenzija.

Đuka je ipalio medijski plotun – poslao poruku umjesto Vučića i „odradio svoje“. Za šta, uostalom i postoji on i njemu slični.

 

Kada je „potreba“ za otvorenim prijetnjama na tragu ruske propagande nestala (jer je Kosovo na nagovor iz SAD odgodilo provođenje odluke o ličnim dokumentima) i Đuka se prisjetio da je „glup“ i da mu se „omaklo“. Mogao je još i da doda: Ko radi – taj i greši...

Uglavnom, bila je to još jedna prilika da se uvjerimo na djelu kako funkcioniše Vučićev para-sistem, kome je država samo paravan za praktički neograničenu moć u rukama NJEGA i nekolicine njegovih ljudi.

Radi se o dobro planiranim i izvedenim medijskim hibridnim operacijama.

Padne avion sa srpskim naoružanjem u ukrajinskom avionu – Vučić se spremi na put u Jasenovac! Porastu tenzije na Kosovu – Đuka piše proruske pamflete za plašenje naroda i diplomata.

Sve je to prokleto jednostavno i lako čitljivo, ali nije smiješno, (što bi trebalo biti), jer iza svega stoji čitav državni aparat, koji sve što Vučić zamisli ili planira - provede u djelo. Bez obzira koliko je to glupo.

Uostalom, sam Vučić NIKADA ne može biti glup! Ima on i za to  svoje ljude od povjerenja. Recimo „Bizona“...ili bolje reći - cijelo krdo njih!

Ooooo, kako je lepo biti glup!   

 


 

Nema komentara:

Objavi komentar

KORUPCIJA U BIH: DA LI JE SVE "NA PUTU ZA HONDURAS"?

  Kakva je to Država u kojoj postoji čak i načelna šansa da bi neki visoki policijski zvaničnici mogli učestvovati u obezbjedjivanju i čuv...