Pretraži ovaj blog

srijeda, 21. rujna 2022.

MILE I VLADIMIR: A..ŠTO ĆEMO LJUBAV KRITI?

 


Na dan kada je predsjednik Ruske Federacije, Vladimir Putin, praktički „objavio rat Zapadu“, a ruska ratna mašina se već neko vrijeme opasno počinje raspadati u Ukrajini, lider SNSD-a Milorad Dodik je sjeo za, sada već čuveni, ogromnni sto sa ruskim predsjednikom.

Aferim Dodiče-stari vuče, našao si vala i vrijeme i mjesto!

Niko ne radi tako predano i odlučno na „demonitranju“ ruske „prve violine“ na Balkanu, kao što to radi sam Dodik! Konzistentno, odlučno i do kraja uporno. Niko ga ne može zaustaviti...“dunulo mu“...

Realnost geopolitičkog položaja u svijetu i njega i Putina ukazuje na pragmatičnost potrebe „potezanja ručne“, ali Mile samo dalje stišće papučicu gasa “do poda“, iako već poprilično oslabljeni motor „na ruski (plinski) pogon“ opasno pokazuje znakove zamora materijala i akutnog preopterećenja.


Tvrdoglao radi u korist dalje vlastite štete i marginalizacije. Dogovara utakmice državne reprezentacije BiH sa Rusijom, koju je FIFA izopćila, navodno vodi „gasnu diplomatiju u korist RS“, ima razumijevanja za rusku agresiju na Ukrajinu...a zapravo samo služi Putinu kao zadnji primjer da jako oslabljeni ruski predsjednik nije tako usmaljen u svojim namjerama i djelima.

Nisu samo Lukašenko i Kadirov! Ima još geopolitičkih avanturista, spremnih da „pucaju u vlastitu nogu“. Mile se sam „namjestio“.

Krug Putinovih apsolutnih podržavatelja izvan Rusije je užasno uzak, a u tom kolu Dodik je možda i njegov najveći apologeta-igrač. Spreman na sve vrste brutalnih poniženja i slijepe odanosti pod svaku cijenu samo da bi sjeo sa „prvim Rusom“.

Pohvalio u stilu: „nas i Rusa – trista miliona“...

Sa svakom novom posjetom Putinu, bez obzira da li se susreću po hodnicima!? ili nakon pet sati čekanja sjednu za stol, Dodik sve više postaje „Putinova mlada“, koja bi sve učinila samo da je ruski moćnik „lijepo pogleda“. Selo već uveliko „šuška“ kako je „mladoženja“ Putin „pod falinku“ i da ima nekih ozbiljnih „aferima“, ali „mladu“ - Dodika to nimalo ne dotiče!

Zaljubljena je do ušiju, pa ne reaguje, čak ni na krajnje dobronamjerne savjete i upozorenja.

Ah, ta ljubav...a što li će ljubav kriti?




 

 


Nema komentara:

Objavi komentar

KORUPCIJA U BIH: DA LI JE SVE "NA PUTU ZA HONDURAS"?

  Kakva je to Država u kojoj postoji čak i načelna šansa da bi neki visoki policijski zvaničnici mogli učestvovati u obezbjedjivanju i čuv...