Pretraži ovaj blog

ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

MILANOVIĆ I PUTIN: ON GA VOLI NA SVOJ NAČIN!

 


„Zoki“ Milanović je očekivano skinuo sa lica i svoju posljednju masku, koja je samo ovlaš prikrivala njegovo pravo – istinsko lice!

Lice novog desničarskog pragmatika i otvorenog rusofila. Jedinog visokog zvaničnika u EU i NATO savezu, koji ne propitkuje poteze Putina i Rusije, već za iste ima itekakvo razumijevanje!? Šta više, za njega su i Zapad i Rusija „ista stvar“. Više i češće proziva Zapad, nego Moskvu!?

Malo ko sada može reći da Zoki nešto nije mislio kako je rekao ili ga vaditi na nekakav ukupni kontekst.

 

Predsjednik RH (umalo ne napisah RS!?) u svojim sumanutim nastupima ide dalje...čak i od standardno rigidnog premijera Mađarske - Viktora Orbana. Inače, pravog i iskrenog druga sa kojim dijeli mnogo toga. Od ljevičarskih početaka do desničarskih tirada bez presedana. 

Jedna duša, a njih dvoje.

Kosovo je kaže Milanović oteto i to od strane cijelog Zapada...odnosno „anektirano“ od Srbije, a Ukrajinci „patološkli mrze Ruse“. O Rusima i njihovoj otvorenoj agresiji na Ukrajinu – niti riječi. Samo par prigodnih mračnih fraza. Više u funkciji plašenja zapadne i hrvatske javnosti, nego nekakve – barem načelne osude.

Zoki tako otvoreno i bez zadrške igra u istom timu sa Putinom! "On ga voli na svoj način". Više je isturen, čak i od Orbana i Vučića. Ponajprije je u rangu Milorada Dodika. Njegovog pravog saveznika i jarana. Suigrača.

Nakon svega, šta to još može Milanović „lupnuti“, pa da do kraja bude jasno ko to zapravo sjedi na Pantovčaku? Hoće li možda problematizirati uskrsnuće Republike Srpske Krajine (RSK)?

Kada je već Kosovo anektirano i oduzeto od Srbije, onda bi i povratak vlasti balvan revolucije u Kninu valjda bio „logičan nastavak“ ove politike bez kočnica.

Ničemu se ne bi trebalo previše čuditi. Milanović je svojim zadnjim nastupom pokazao da se od njega još svašta može očekivati. Pitanje je samo koliko će to Zapad tolerirati i zašto to radi? Čime ga je to Moskva „kupila“?

Iako je već sada pod nekakvim neproglašenim (polu)bojkotom, Milanović sada nije ostavio puno prostora za diplomatiju. On je otvoreni ruski igrač unutar EU i NATO saveza i o tome bi Bruxelles u Washington trebali itekako porazmisliti. Putinov trbuhozborac...

Moskva naravno trlja ruke i Milanovića slavodobitno nudi kao „primjer ponašanja“ i „uvažavanja realnosti“.

Sve što je do sada Miloanović radio nije bio nikakav incident, već dobro smišljeni plan, političara kome je i pragmatični Zapad bio spreman popustiti zarad viših ciljeva. Gdje to?

U Ukrajini? Ma ne, Zoki ne dobacuje tako daleko, iako se nudi i trudi...

On cilja visoko, a gađa nisko...u BiH i novo miješanja karata na Balkanu!








 

 


Nema komentara:

Objavi komentar

KORUPCIJA U BIH: DA LI JE SVE "NA PUTU ZA HONDURAS"?

  Kakva je to Država u kojoj postoji čak i načelna šansa da bi neki visoki policijski zvaničnici mogli učestvovati u obezbjedjivanju i čuv...