Pretraži ovaj blog

četvrtak, 4. srpnja 2024.

NIJE BIDEN NAGLO OSTARIO, VEĆ DEMOKRATE NISU IMALE PLAN!

 

„Američke Demokrate u panici“ – doslovce vrište naslovnice globalnih medija. Čak i njima naklonjeni utjecajni mediji pozivaju na mogućnost brze „hokejaške izmjene“ kandidata stranke na idućim predsjedničkim izborima u SAD! Još ima vremena...tješe se Demokrate.

Šta se to dogodilo?

 Pa, nije valjda aktuleni predsjednik i veteran američke politike Joe Biden – naglo ostario... za samo 90 minuta, koliko je trajala prva i za njega katastrofalna debata sa Donaldom Trumpom?

Naravno da nije, ali su Demokrate sve do tog vrlo okrutnog trenutka suočavanja sa gorkom istinom iz nekog čudnog razloga voljele vjerovati da bi taj već godinama ozbiljno načeti starac i veteran (s velikim V!) mogao biti predsjednik SAD... još četiri naredne godine!?

U debati, koja je na momente bila čak i teška za gledanje, Trump nije morao raditi ništa posebno – osim biti Trump. Nadmen, osion i „relaksiran“ u odnosu na činjenice.  

srijeda, 3. srpnja 2024.

VRIJEME "MAGIJE": NATRAG U GARAŽU!

 


Živimo „Četvrtu industrijsku revoluciju“. Živimo vrijeme „čuda“, jer je još davno čuveni vizionar, naučnik i SF autor, Arthur Clark, kazao kako svaka nova i napredna tehnologija uvijek neupućenima - „izgleda kao magija“.

Upravo za tom nekom novom magijom po cijeloj zemaljskoj kugli, već neko vrijeme tragaju investitori i razni mešetari sa viškom novca. Znani i neznani lovatori... razni državni ili privatni fondovi i fondacije, koje živo zanima šta bi to mogla biti „next big thing“ (iduća velika stvar).

Svijet je zaista najnovijim naučnim dostignućima otvorio „vrata percepcije poznate stvarnosti“, pa se čini kako više „ništa nije nemoguće“... kako bilo koja ideja – čak i ona najluđa može biti to... nešto novo. Nešto na čemu će se zarađivati besmisleno veliki novac i stjecati moć nad mogućnošću „kreiranja stvarnosti“.

utorak, 2. srpnja 2024.

RAMO...RAMO DRUŽE... SVOJ!

 


Da nije bilo tako jake želje Amerikanaca da su u FBiH nekako sklepa nova vlast (bez SDA kao pojedinačno najjače stranke!?), Ramo Isak i njegova „Saga naroda“ bi i dalje... uprkos dobrim finansijama - tavorili negdje na marginama lokalnih političkih opcija.

U sitnim lokalnim igrama u kojima ima nekog ćara, ali nema prave snage i moći odlučivanja... ali sudbina se „smešila“ i mislila drugačije!

Ramo se (sa sinovima) igrom slučaja i američke odlučnosti namjestio kao „ključni igrač“. Bio je to pravi „politički Bingo“, koga je Isak znao prepoznati i naravno - jako dobro platiti. Ta mala količina utjecaja i političke volje naplaćena je jako dobro. Toliko dobro da je nešto takvo moguće - valjda - samo u bespućima povijesnih zbiljnosti BiH.  

U toj čudnoj mješavini daytonskih nelogičnosti, ambicija lokalnih političara i volje važnih ambasadora.

NIJE BIDEN NAGLO OSTARIO, VEĆ DEMOKRATE NISU IMALE PLAN!

  „Američke Demokrate u panici“ – doslovce vrište naslovnice globalnih medija. Čak i njima naklonjeni utjecajni mediji pozivaju na mogućnos...